O nouă stea în atletismul argeşean! Dublă medaliată cu aur la Naţionale

17391929 1221225127992991 2095310982 nAlexandra-Gabriela Olteanu pare să fie noua speranţă a atletismului argeşean. Sportiva de la CSM Piteşti, pregătită de experimentatul Dan Betini, a confirmat din nou, după ce săptămâna trecută cucerea o medalie nesperată la Naţionalele de Juniori 2. Acum, sportiva a cucerit aur la Naţionalele de Juniori 3, atât în proba de 1.500 de m, cât şi în proba de 3.000 de m.

Ambele curse au fost dominate categoric de sportiva lui Dan Betini. La 1.500 de m, Alexandra-Gabriela Olteanu a oprit cronometrul la 4 minute 37 de secunde şi 49 de sutimi. La 3.000 de m, sportiva a înregistrat timpul de 10 minute 06 secunde şi 80 de sutimi.

Un talent de care trebuie ajută mare grijă

“Ţin să îmi felicit sportiva. A reuşit două curse foarte bune, în două zile. Nu este deloc uşor să fugi într-un interval aşa scurt şi să câştigi de fiecare dată. A dovedit că este talentată, este o mare speranţă şi trebuie ca noi toţi să avem grijă de ea. E important să fie sprijinită şi ajutată de club, de factorii locali. Altfel riscăm să pierdem din nou un atlet valoros, cum s-a întâmplat în trecut cu Ioana Doagă ori Marian Oprea” a spus antrenorul Dan Betini.

“Este o mare bucurie pentru mine. Sunt două medalii de aur, e tot ce îmi doream. Vreau să muncesc, să ascult de antrenorul meu. Visul meu este să ajung la Jocurile Olimpice” a spus şi sportiva.

La concurs a asistat şi Ioana Doagă-Niţă, fosta mare sportivă a antrenorului Dan Betini, cea care acum a ţinut să o încurajeze pe predecesoarea ei. “Parcă mă văd pe mine la acea vârstă. Este o sportivă de viitor şi este pe mâini bune.  Îi doresc din suflet să mă întreacă în rezultate” a spus fosta atletă, participantă la Europene şi Mondiale, şi încă recordmenă a României în proba de 1.500 de m la juniorii 1.

La finalul probei de 1.500 de m, Alexandra-Gabriela Olteanu a fost premiată chiar de Constantina Diţă, fosta mare atletă medaliată cu aur la Jocurile Olimpice.

“Mă bucur să văd că din spate vin copii talentaţi. Am urmărit evoluţiile sportivei şi sper să aducă din nou rezultate României. Tinerii sunt viitorul atletismului românesc” a spus Constantina Diţă.

Un alt sportiv medaliat                                                     

La Naţionalele din Capitală, medalii au fost şi pentru Mihai-Robert Dumitru, atlet de la LPS Piteşti, pregătit de Bogdan Vâlcu. Acesta a cucerit argintul în proba de 1.500 de m, respectiv aurul în proba de 3.000 de m. “Sunt rezultate mari pentru el. Mă bucur să am un aşa sportiv. Este de un talent real şi sper să ajungem împreună la cât mai multe titluri” a spus antrenorul Vâlcu.

Adaugă comentariu


        

 

         
mica