Argeşul are peste 1.600 de copii cu handicap

Conform statisticilor de la Protecţia Copilului Argeş (DGASPC), în judeţul nostru, de la începutul anului 2008 şi până la sfârşitul anului trecut, au existat, în permanenţă, peste 1.500 de copii încadraţi într-unul dintre gradele de handicap.

Peste 700 dintre ei aveau handicap grav, în jur de 300 erau încadraţi în gradul accentuat, iar în jur de 500 erau încadraţi în gradul mediu de han-dicap. Copiii cu handicap uşor au fost mai puţini de 10.
Dintre cei peste 1.500 de copii cu handicap, între 300 şi 400 erau copii fără părinţi sau cu familii dezorganizate şi situaţii extrem de precare, astfel încât ei au fost luaţi în grija statului. Aceşti copii au fost îngrijiţi, unii în centrele de plasament de tip rezidenţial, alţii de asistenţi maternali profesionişti iar alţii de familii, persoane sau rude până la gradul 4. Aceşti copii au dificultăţi de învăţare, de adaptare socio-şcolară şi au nevoie de măsuri de protecţie şi un plan de recuperare. DGASPC urmăreşte realizarea planului de recuperare a copilului cu dizabilităţi, respectiv a planului individualizat de protecţie aprobat de Comisia de evaluare. Mai mult de jumătate dintre aceşti copii se află în centrele de plasament de tip rezidenţial. Camelia Matache

 

Adaugă comentariu


        

 

         
mica