Saber Guardian 2017 - cel mai mare exerciţiu militar din istoria României

În perioada 11-20 iulie, pe teritoriile României, Bulgariei şi Ungariei se va desfăşura exerciţiul militar Saber Guardian 2017 la care vor participa peste 20 mii de militari din 22 de ţări aliate şi partenere. Acesta este cel mai mare exerciţiu militar din istoria României şi este planificat de Comandamentul Forţelor Armate ale SUA din Europa. În ţara noastră el va avea loc în peste 20 de poligoane, inclusiv la Marea Neagră. Convoiul de militari care participă la acest exerciţiu au ajuns şi în judeţul Argeş, însă aici nu vor desfăşura nici un fel de acti-vitate, ci doar tranzitează zona pentru a ajunge în următorul loc de desfăşurare a exerciţiilor. Militarii au fost campaţi aseară la Bascov, iar în cursul zilei de ieri o delegaţie mixtă româno-americană s-a întâlnit cu autorităţile judeţene.
„Acest exerciţiu are loc în cadrul parteneriatului strategic care a marcat 20 de ani. În această perioadă de vară are loc o întâlnire şi o traversare a zonei Argeş de către un grup consistent de militari americani, în cadrul exerciţiului militar american Saber guardian 2017. Scopul lor este contactul cu autorităţile locale, să se intereseze de nivelul de dezvoltare, de competenţele Prefecturii, ale Consiliului Judeţean, de comunitate, de modul cum vedem lucrurile, în continuare, în acest parteneriat strategic şi de modul de implicare a autorităţilor în derularea acestor acţiuni“, a declarat prefectul Emilian Dragnea imediat după încheierea discuţiilor cu delegaţia americană. Contactat telefonic de redactorii Ziarului Top câteva ore mai târziu şi întrebat dacă americanii s-au plâns de starea drumurilor din judeţ, Prefectul Emilian Dragnea a negat acest lucru şi a spus că, dimpotrivă, aceştia şi-au cerut scuze că vor încurca traficul pe drumurile pe care se deplasează.
„Au spus că drumurile noastre sunt aglomerate şi regretă că vor crea probleme. Şi-au cerut scuze că vor încurca traficul“, a spus Emilian Dragnea. Acest exerciţiu se desfăşoară anual din 2013, prin rotaţie, în Ungaria, România şi Bulgaria în perioada 8-22 iulie. Camelia Matache

Adaugă comentariu


        

 

         
mica